Friss hírek
Mikor mehetünk nyugdíjba?
Nyugdíjkorhatár emelkedése
2014-04-14 09:18:28
Állam feladata a nyugdíj biztosítása?
Államtól várják sokan a nyugdíjak megoldását, de fontos lesz az öngondoskodás szerepe
2014-02-17 09:35:06
Nyugdíjbiztosítások adókedvezményei 2014-től!
Nyugdíjbiztosítások adókedvezménye
2013-12-26 15:37:00
Augusztustól újra előtérbe kerültek az életbiztosítási megtakarítások
Életbiztosítás már kedvezőbb megtakarítás hosszútávon
2013-10-10 23:00:35
Magyarország elmaradt az életbiztosításokkal a Visegrádi országoktól
Nem költünk annyit életbiztosításokra, mint a környező országok!
2013-09-12 12:41:13
Kapcsolatfelvétel
Kapcsolatfelvétel
Vezetéknév*
Keresztnév
Telefon*
Mail

Magyarország elmaradt az életbiztosításokkal a Visegrádi országoktól

Nem költünk annyit életbiztosításokra, mint a környező országok!
 
 2013. szeptember 11.,
 
Augusztus végén tette közzé legfrissebb statisztikáit a 34 európai ország biztosítóinak szövetségeit tömörítő Insurance Europe. A közzétett adatok azt mutatják, hogy a hazai életbiztosítási piac teljesítménye immár nem csupán a nyugat-európai országokétól, hanem a visegrádi országokétól is egyre inkább elmarad.

Az egy főre eső életbiztosítási díjbevételt tekintve a hazai szektor az utolsók között teljesít. A helyzetet tovább súlyosbítja az a tény, hogy a magyar életbiztosítási díjbevételben igen nagy súllyal szerepelnek a hosszú távú öngondoskodásra kevésbé alkalmas egyszeri díjas biztosítások.


A leszakadási folyamat sajnálatos módon évek óta folyamatos. Az elmúlt tíz év adatainak összehasonlításából az tűnik ki, hogy miközben a visegrádi országok közül 2007-ben Magyarországon volt a legmagasabb az egy főre eső életbiztosítási díjbevétel, addig mára valamennyi említett ország megelőzött bennünket. 2011-ben ugyanez az érték Lengyelországban és Szlovákiában 27-28 százalékal, míg Csehországban 62 százalékkal haladta meg az itthoni szintet.


„Aggodalomra ad okot, hogy a friss adatok szerint egyre súlyosabb a magyar életbiztosítási piac elmaradása az európai környezettől – jelentette ki Molnos Dániel, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) főtitkára. – A hosszú távú lakossági öngondoskodás megerősítése ugyanis elemi gazdasági érdek. Érezhető pozitív elmozdulás belátható időn belül a jelenleginél ösztönzőbb szabályozási környezet megteremtésével, például az adókedvezmény bevezetésével érhető el.”

 

 

Forrás: www.biztositásiszemle.hu